logo_white Toate Drepturile Rezervate
Asociația Nevoia de Educație
© 2017- 2018
IMPLICĂ-Te!
Povești

De ce merg cu Uber? 12 timișoreni, 12 povești și motivele pentru care aleg Uber

De către: educatie_admin iulie 18, 2018

Pasagerii Uber sunt oameni foarte diferiți: tineri, părinți, bunici, studenți, antreprenori, artiști, profesioniști, sportivi. Toți sunt însă în mișcare și au în comun dorința de a ajunge confortabil, convenabil și în siguranță la destinație.

Peste 12.000 de timișoreni au descărcat aplicația Uber în doar câteva luni de când serviciul a devenit operațional în Timișoara. Am vrut să îi cunoaștem pe unii dintre cei mai activi utilizatori ai aplicației, să descoperim care sunt motivele pentru care au ales Uber, să aflăm ce le place și ce nu le place, precum și de ce aleg să folosească în continuare serviciul și să îl recomande mai departe. Ne-am bucurat să stăm de vorbă și te invităm să le citești și tu poveștile.

Andreea G. (22 ani, studentă)

Andreea are 22 de ani, este studentă, iar anul acesta a utilizat Uber pentru prima dată, atât în Timișoara, cât și în alte orașe. A fost plăcut impresionată de calitatea serviciului, așa că a continuat să folosească Uber oricând are nevoie să se deplaseze prin oraș.

“Prefer Uber datorită calității și faptului că am încredere în șoferii parteneri. Am avut de multe ori conversații interesante cu șoferii parteneri, traseul este întotdeauna optim, iar prețul este convenabil. Am folosit Uber în Timișoara, dar și în București și în alte orașe, și îl recomand cu drag tuturor prietenilor mei, deoarece e foarte practic și ușor de utilizat”, ne-a povestit Andreea.

Andreea C. (31 ani, profesor de germană și engleză)

Andreea este mămică și lucrează de peste 10 ani în domeniul educației ca profesor de limba germană și engleză. Programul ei este foarte aglomerat și, având un loc de muncă dinamic, trebuie să se deplaseze dintr-un loc în altul rapid și eficient, uneori dintr-un capăt în celălalt al orașului.

“Nici un alt mijloc de transport nu se compară cu serviciul de calitate oferit de Uber. Îmi place foarte mult faptul că trebuie să dai feedback șoferului după fiecare cursă, iar asta este o garanție a calității. Ca pasager, simt că sunt cel mai important, iar majoritatea șoferilor parteneri Uber pun preț pe relația cu clienții și îi tratează corespunzător”, ne povestește Andreea.

Andrei (19 ani, student)

Andrei este student în anul I la Contabilitate și Informatică de Gestiune. A îmbrățișat serviciul Uber imediat ce a fost lansat în Timișoara, în primul rând pentru că este simplu.

 

“Îmi place simplitatea Uber, îmi place faptul că nu ai nevoie de numerar atunci când călătorești – eu am rareori mai mult de 10 lei în portofel.”, spune Andrei.

Cătălina (22 ani, studentă)

Pasionată de călătorii, sport, literatură și medicină, Cătălina locuiește în Timișoara și este studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș”. A încercat serviciul Uber pentru prima oară în București, când se afla într-o scurtă vacanță, și a început să îl folosească imediat ce a devenit operațional și în Timișoara.

“Mi-a plăcut promptitudinea șoferilor parteneri, amabilitatea lor, interfața aplicației care îmi arată exact cât valorează cursa. Am fost plăcut surprinsă când serviciul s-a lansat și la Timișoara și circul doar cu Uber de atunci!”, povestește Cătălina.

Ciprian (42 ani, antreprenor)

Antreprenor implicat activ în mai multe companii și startup-uri, Ciprian este o fire activă și mereu în mișcare. Este tăticul unei fetițe grozave, așa cum ne povestește cu mândrie, susține activ diferite ONG-uri (în special “Salvați Copiii”), iar în timpul liber ascultă muzică, face yoga, citește, călătorește sau se plimbă cu bicicleta… sau cu Uber 🙂

“Aleg Uber pentru că este o soluție simplă, plăcută, convenabilă, disponibilă în multe orașe din lume. Uber este previzibil în calitatea serviciilor prestate, este ușor accesibil, și rezolvă elegant problema transportului prin oraș, spre aeroport, sau te miri pe unde”, ne spune Ciprian.

Dumitru (21 ani, freelancer)

Dumitru este freelancer și plănuiește să devină nomad digital. Vrea să rămână freelancer o perioadă mai lungă de timp pentru că are posibilitatea de a lucra la proiecte digitale de oriunde s-ar afla, are un venit atractiv și poate îmbina astfel utilul (proiectele) cu plăcutul (călătoriile). S-a bucurat când a auzit că Uber vine la Timișoara și a început să folosească serviciul încă din primele zile.

“Merg cu Uber pentru că îmi oferă un serviciu de calitate și confort sporit la un preț accesibil, dar și pentru că îmi face plăcere să stau la povești cu șoferii parteneri Uber în timpul curselor. Susțin Uber pentru că poate contribui la reducerea numărului de mașini din oraș prin simplul faptul că acceeași mașină poate fi folosită de sute de utilizatori datorită Uber”, explică Dumitru.

Laurențiu (19 ani, student)

Pasionat de informatică, programare și design grafic, Laurențiu este student la Universitatea Politehnica din Timișoara. În timpul liber călătorește sau redescoperă orașul și micile sale secrete pe care le descoperă pe fiecare stradă și cu fiecare persoană. Laurențiu este un iubitor de muzică și are o colecție extinsă de discografii din genuri muzicale variate.

“Călătoresc cu Uber pentru că este un mod nou de a te deplasa prin oraș, care rezolvă multe dintre problemele cotidiene ale transportului urban. Șoferii parteneri Uber sunt întotdeauna prietenoși, mașinile lor sunt curate și îngrijite, prețul este convenabil, iar modalitatea de plată este facilă.”

Paul (22 ani, programator)

Paul lucrează ca programator iOS și este student la Universitatea Politehnica din Timișoara, facultatea de Automatică și Calculatoare. A început să folosească Uber pentru a se deplasa prin oraș încă din primele zile după ce serviciul a fost lansat în Timișoara.

“Am ales să călătoresc cu Uber pentru că îmi oferă informații vizuale despre locația șoferului și timpul în care acesta ajunge la mine, iar aplicația este foarte bine realizată din punct de vedere tehnic și e ușor de folosit. Un alt aspect care m-a determinat să folosesc Uber este elementul surprizei: nu știi cu ce mașină vei călători :)”, ne-a spus Paul.

Paula (23 ani, programator)

Absolventă de Politehnică și pasionată de calculatoare, Paula se consideră norocoasă: lucrează în domeniu și îi place ceea ce face, chiar dacă nu este ușor. S-a mutat în Timișoara de 5 ani și este locul pe care îl consideră, pentru moment, acasă (spune “pentru moment” pentru că este pasionată de călătorii și nu exclude varianta de a se muta din oraș). A descoperit Uber în toamna anului trecut în București, a călătorit mai apoi cu Uber și în Lisabona și Munchen, și s-a bucurat atunci când serviciul a fost lansat și în Timișoara.

“Sunt încântată că nu trebuie să am bani cash la mine atunci când merg cu Uber. Uber este o afacere de viitor care prinde bine, mai ales pentru noi, cei tineri și mereu în mișcare. Călătoresc cu Uber în primul rând pentru că nu ai nevoie de numerar, dar și pentru că e simplu: doar pui pin-ul pe hartă și voila, Uber-ul tău sosește acum!”, povestește Paula.

Raluca (31 ani, avocat)

Pentru Raluca unele vise chiar devin realitate. De la 8 la 18 este avocat, cu ambiții mari, o profesie pe care și-a dorit-o de când se știe. În timpul liber îi place să călătorească, iar Uber îi este un prieten de nădejde în orașele pe care le vizitează.

“Călătoresc cu Uber din mai multe considerații. Cel mai important este faptul că sistemul Uber este simplu, practic și elegant. Și extrem de user-friendly. Afli în timp real unde se află șoferul Uber și în cât timp ajunge la tine. Poți să afli o estimare a tarifului cursei încă de la începutul călătoriei. Nu scoți portofelul deloc din buzunar și nu întâmpini probleme că nu ai suma fixă solicitată sau că șoferul nu are să îți dea rest. Poți comanda și plăti curse pentru familie, prieteni și oameni dragi, de la distanță. Șoferii parteneri sunt prietenoși, iar mașinile sunt de calitate superioară. Ai posibilitatea de a contacta direct șoferul înainte de a ajunge la tine sau chiar ulterior, dacă ți-ai uitat ceva la el în mașină. În plus, nu pot omite și avantajul că poți da calificative șoferilor, iar astfel se poate îmbunătăți calitatea serviciilor”, povestește Raluca.

Romina (27 ani, blogger / student)

Romina este mereu în mișcare: este studentă la arhitectură, lucrează în domeniu, și are un blog pe care scrie în timpul liber. Nu pierde nici o ocazie de a călători și preferă locurile cât mai puțin cunoscute, unde poate să stea de vorbă cu localnici. Printre micile ei plăceri nevinovate se numără înghețata de mentă, ciocolata albă și fotografia alb-negru.

“Am descoperit Uber într-o scurtă excursie în București, iar în Tmișoara îl folosesc ori de câte ori am nevoie să ajung rapid dintr-un loc în altul. Aleg Uber pentru că mașinile sunt curate, iar șoferii sunt prietenoși – povestim, ascultăm muzică, schimbăm impresii. Fiecare cursă este o poveste care se scrie în drum spre destinație”, ne spune Romina.

Roxana (28 ani, specialist resurse umane)

Născută și crescută în Timișoara, Roxana lucrează ca specialist resurse umane într-o companie de IT. Fire sociabilă, își petrece serile de weekend (și nu numai) la un pahar de vorbă cu prietenii, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care folosește Uber. A descoperit serviciul înainte de a fi lansat în București și îl aștepta cu entuziasm și în Timișoara.

“Eu și prietenul meu împărțim o mașină personală, iar programele noastre nu coincid tot timpul. Flosesc Uber din prima zi în care a fost lansat în Timișoara și nu am avut până acum nici o problemă. Mă bucur că suntem prima generație care se poate bucura de avantajele pe care tehnologia le aduce unor servicii consacrate, iar eu folosesc Uber pentru că apăs un buton și o mașină vine la mine în câteva minute!”, explică Roxana.

Informații Generale

Toate Drepturile Rezervate Asociația Nevoia de Educație © 2017- 2018, dezvoltat de MGMSoft.ro

Pin It on Pinterest

Share This